Een creditcard is een financieel product wat in Nederland steeds populairder begint te worden. Een reden van de toenemende populariteit is de vlucht die het online shoppen heeft genomen. Men betaald steeds meer online en ervaart hierbij de voordelen van het hebben van en betalen met een credit card. Info over de kaart zelf. Klik hier om gratis qr-code maken voor betaling

Krediet

Met een Creditcard betaald u met geleend geld uw aankopen en deze worden dan maandelijks vanaf uw rekening geincasseerd. U kunt ook kiezen voor gespreid betalen, maar dan betaald u wel rente over het openstaande saldo. Dit is niet erg raadzaam.

Veiligheid

Betalen met een creditcard is veilig. De veiligheid van een creditcard wordt weleens in twijfel gebracht. Dit is eigenlijk nergens voor nodig. We geven toe dat men vrij snel met een kaart kan frauderen, echter bent u als klant hier altijd voor verzekerd. Zolang u niet nalatig bent geweest door bijvoorbeeld uw pincode van de creditcard en de kaart zelf op 1 plek te bewaren, dan kan uw creditcard maatschappij uw nalatigheid verwijten.

Fraudeert iemand met uw kaart zonder dat u iets fout gedaan heeft dan vergoed uw kredietkaart verstrekker alle schade.

Daar komt bij dat een creditcard steeds veiliger wordt. Zeker met de invoering van de mastercard secure code en de pincode.

Verzekering

Aankopen met uw creditcard zijn automatisch verzekerd. Sla nog een de voorwaarden van uw creditcard aanbieder er op na om zeker te weten wat binnen en buiten de verzekering valt.

In zijn algemeenheid geldt dat op een zilveren creditcard uw aankopen tot 180 dagen zijn verzekerd en voor een goudenkaart tot 360 dagen.

Fraude gevoeligheid

Zoals hier boven aangegeven is een creditcard zelf fraudegevoelig. Dit komt omdat men met alleen uw creditcard gegevens al een betaling op internet kan verrichten.

Maar desondanks deze gevoeligheid, uw creditcard bedrijf monitort ook vreemde betalingen en blokkeert uw kaart indien nodig direct om verder misbruik en schade te voorkomen. Eventuele gemaakte schade wordt vergoed zodat het niet bij u in rekening gebracht wordt.

Meerdere creditcard aanbieders

U heeft bij een creditcard aanvraag keuze uit meerdere aanbieders. VisaMastercard of American Express zijn de grootste drie aanbieders van creditcards. Deze creditcards zijn aan te vragen bij verschillende organisaties, zoals ICS, Moneybookers. Dus een ANWB creditcards is verkrijgbaar in een Mastercard en Visa card en uw aanspreekpunt is dan de ANWB helpdesk.

Online inzicht in uw uitgaven

Via internet kunt u bij de meeste creditcard organisaties uw uitgaven in de gaten houden. Wij raden u aan om eenmaal per 14 dagen in te loggen en transacties na te gaan. Herkunt u een transactie niet? Dan kunt u een betaling betwisten.

Veel geaccepteerd, wereldwijd betalen

Of u een Visa of Mastercard heeft beide kaarten worden veelal geaccepteerd. Wereldwijd zijn er miljoenen plekken waar u de creditcard kan gebruiken. De Amex kaart is in vergelijking het minst geaccepteerd.

Acties en voordelen

Bij het online aanvragen van een creditcard zitten al voordelen aan. Maar bij het gebruik van de creditcard kunt u bij sommige aanbieders ook punten sparen. Bij KLM kunt u met een AMEX kaart korting krijgen op vliegtickets en bij de Bijenkorf spaart u punten die u bij de Bijekorf kunt uitgeven.